Blauwe bessen

10 dagen

Bewaring in een conventionele koelcel

6 weken

Bewaring in een Janny Box

+2°C

Bewaring in een Janny Box

Tips voor het oogsten van Blauwe bessen in Janny Box.

Bij de oogst kan rekening worden gehouden met verschillende kwaliteitscriteria (kleur, grootte, stevigheid). De belangrijkste rijpheidsindex van de blauwe bes is gebaseerd op het suikergehalte, gemeten in graden Brix: voor opslag in modules is het raadzaam blauwe bessen te plukken met een suikergehalte tussen 12 en 12,5 ° Brix.
Bewaar geen blauwe bessen die nat/geoogst zijn in de regen of die tekenen van ziekte vertonen.

Bewaring van Blauwe Bessen in Janny Box

Bosbessen worden opgeslagen in kratten; voor de opslag kunnen ze worden oververpakt in trays.
De bewaartemperatuur moet tussen 0,5 en 2°C liggen. Aanbevolen wordt om zo snel mogelijk na de oogst te koelen om het beste bewaarpotentieel te behouden. Zorg ervoor dat de kerntemperatuur is bereikt voordat de AC-deksels worden gesloten.

De voordelen van AC Janny MT bewaring

  • De verkoop verschuiven van de piekproductie naar hogere prijzen aan het einde van het seizoen
  • De verkoopperiode verlengen
  • Minder verwerking nodig en meer verse bosbessen verkopen
  • Verliezen tijdens de piekproductie vermijden
  • Visuele (kleur) en smaakkwaliteiten behouden, gewichtsverlies vermijden
Winkelwagen
Scroll naar boven