Kardoen

Kardoen

15 dagen

Bewaring in een conventionele koelcel

45 dagen

Bewaring in een Janny Box

+2°C

Bewaring in een Janny Box

Tips voor het oogsten van Kardoen in Janny Box

Oogst de kardoen met de hand; oogst de planten in hun geheel.
Bijzondere aandacht moet worden besteed aan het blancheren om de ontwikkeling van rot te voorkomen; het is raadzaam de bladeren niet te strak samen te knijpen.
Bewaar geen kardoen die nat/geoogst is in de regen of tekenen van ziekte vertoont.

Bewaring van Kardoen in Janny Box

Bewaar kardoen in bulk, liggend in de bakken van de modules. Bevochtig ze niet voor de opslag.
Wacht tot de kardoenen zijn afgekoeld voordat u de kappen met gecontroleerde atmosfeer sluit.
De ideale bewaartemperatuur ligt tussen 0 en 2°C.

De voordelen van AC Janny MT bewaring

  • Verkoop grotere hoeveelheden op het moment van piekverbruik voor de eindejaarsfeesten!
  • Vermijd verliezen op het veld door vóór de vorst te oogsten!
  • Behoud de kleur van de stengel!
  • Vermijd gewichtsverlies tijdens de opslag!
  • Bewaren tijdens piekproductie!
  • Meer tijd voor verwerking!
Winkelwagen
Scroll naar boven