
Kiwi's
70 dagen
Bewaring in een conventionele koelcel
5 maanden
Bewaring in een Janny Box
+2°C
Bewaring in een Janny Box
Tips voor het oogsten van Kiwi's in Janny Box
Laat de steelaanzet minstens één dag, liefst twee, genezen bij 20°C alvorens de vruchten te verpakken (dit vermindert het optreden van Botrytis cinerea). Koel de kiwi’s vervolgens snel.
De kiwi’s kunnen in modules in bulk of in kratten worden gelegd; het membraanoppervlak wordt dienovereenkomstig aangepast.
Wacht tot de kiwi’s hun kerntemperatuur hebben bereikt alvorens de beschermkappen te sluiten. De temperatuur kan tussen 0 en 2°C liggen.
Aangezien kiwi’s zeer gevoelig zijn voor ethyleen, mogen ze niet in dezelfde koelruimte worden opgeslagen als appels.
Controleer regelmatig het gasniveau, vooral aan het begin van de opslag. Het CO2-niveau moet onder de 7% blijven.
Bewaring van Kiwi's in Janny Box
Laat de steelaanzet minstens één dag, liefst twee, genezen bij 20°C alvorens de vruchten te verpakken (dit vermindert het optreden van Botrytis cinerea). Koel de kiwi’s vervolgens snel.
De kiwi’s kunnen in modules in bulk of in kratten worden gelegd; het membraanoppervlak wordt dienovereenkomstig aangepast.
Wacht tot de kiwi’s hun kerntemperatuur hebben bereikt alvorens de beschermkappen te sluiten. De temperatuur kan tussen 0 en 2°C liggen.
Aangezien kiwi’s zeer gevoelig zijn voor ethyleen, mogen ze niet in dezelfde koelruimte worden opgeslagen als appels.
Controleer regelmatig het gasniveau, vooral aan het begin van de opslag. Het CO2-niveau moet onder de 7% blijven.
De voordelen van AC Janny MT bewaring
- De stevigheid en kwaliteit van de kiwi’s behouden tot mei-juni
- Beter profiteren van de gunstigere prijzen aan het einde van het seizoen
- Meer tijd hebben en meer volumes verkopen in korte circuits
- De kiwi’s uit de gecontroleerde atmosfeer halen volgens de marktvraag
- Voorkom tot 10% gewichtsverlies, voorkom kwaliteitsverlies tijdens de opslag