Aardbeiplantgoed

Al meer dan 35 jaar beleveren wij de professionele telers van hun aardbeiplantgoed. Wij verdelen zowel verse, als frigo aardbei planten. Wij verdelen van over heel Europa de beste rassen aan onze klanten.

Via ons online bestelformulier kan u zeer gemakkelijk uw bestelling plaatsen.

Sorteringen

Hieronder vindt u extra informatie over de verschillende mogelijkheden in dikte of het type van de planten.

Verse planten

Frigo planten

Verse planten

– Beschikbaar, Vanaf eind juli tot eind augustus

De vermeerderingsvelden voor verse planten worden in het voorjaar (voorjaarsteelt) aangelegd. De percelen worden met banenfolie afgedekt en enkele later nog met vliesdoek om zo vroeg mogelijk de eerste verse planten te kunnen leveren.

 De verse planten worden tot eind augustus gepland voor de productieteelt en tot en met september voor de vermeerdering.

Misted tips (potje)

– Beschikbaar vanaf eind Juli tot eind augustus

Misted tips worden begin juli op een containerveld in kleine trays opgekweekt. Vervolgens worden de tray  aangeplant met stekplanten. De stekjes ontwikkelen zich snel en het kluitje is dan ook snel doorwortelt.. Dit goed doorwortelde kluitje zorgt ervoor dat de plant weinig stress kent en makkelijk weg groeit.

Voor zware gronden adviseren wij steeds een misted tip of plug plant te kiezen.

Frigo A/A+/A++/WB

– Frigo planten  voor aanplant in het voorjaar. 

– Verschillende sorteringen

  • Frigo 8-12             –> 9-12 mm , 600 planten per kist
  • Frigo 12-15          –> 12-15 mm, 400 planten per kist
  • Frigo A+               –> 15-18 mm 200 planten per kist
  • Frigo A++             –> 18-22 mm, 150 planten per kist
  • Frigo WB (A+++) –> 23+ mm, 80 planten per kist

Wachtbed (frigo)

– Frigo WB planten  voor aanplant in het voorjaar. 

Wachtbedvelden worden vanaf eind juli geplant met stek en verse planten. Met de juiste verzorging en normaal weer groeien de planten uit tot een sterke wachtbedplant. De planten worden gerooid in December wanneer ze volledig in rust zijn. Vervolgens worden ze gesorteerd in 3 sorteringen en gekoeld bij -1. 5 C.

– Verschillende sorteringen
Grove wachtbedplanten –> 23+mm, 80/100 planten per kist
Middel wachtbedplanten –> 18-23 mm, 120 planten per kist
Lichte wachtbedplanten –> 15-18 mm, 150 planten per kist

Tray plant (frigo)

– Frigo tray planten  voor aanplant in het voorjaar. 

Tray-planten worden in plaats van in de volle grond op een containerveld in tray’s opgekweekt. De eerste tray’s worden begin juli aangeplant met stekplanten uit de  vermeerdering. 

Dit stekplantje ontwikkeld zich in hoog tempo tot een grove plant met een sterk doorwortelt kluitje. De goedontwikkelde plant geeft een goede productie, groei en vruchtmaat en kost weinig energie.

 

Frigo aardbeiplanten

Deze aardbei planten worden op -1.5°c bewaard in een koelcel. Deze aardbeiplanten zijn bevroren en kunnen gedurende het voorjaar op eender welk tijdstip worden geplant om zo meer oogstspreiding te krijgen. 

Frigo planten worden gerooid in de winter als ze in rust zijn. De groei en buiten temperatuur bepalen wanneer we in November/December kunnen beginnen met het inpakken van deze plant . De planten worden bij -1.5 C gekoeld opgeslagen totdat de planten in het voorjaar weer kunnen worden uitgeplant.

De frigo plant geeft hetzelfde jaar al vruchten. 

Verse aardbeiplanten

Deze aardbeiplanten worden gerooid in de zomermaanden. Deze zijn beschikbaar in augustus. Elk ras heeft zijn ideale moment om geplant te worden en worden dan ook op dat moment gerooid.

Zo zijn er rassen die je in het begin van augustus moet aanplanten en zo zijn er rassen die je op het einde van augustus aanplant.  

Deze planten gaan de winter in en geven in het volgend voorjaar aardbeien.

Dit zijn altijd planten die in de volle grond geplant worden. Dit is dan ook een heel andere teelt dan die op stellingen.

Winkelwagen
Scroll naar boven