Dé specialist in
aardbeiplanten

Plantgoed

Bij SCHOUBS kan u terecht voor uw aardbei plantgoed.  Wij hebben verschillende rassen in het assortiment die we halen bij verschillende plantenkwekers van over heel Europa.

Al 35 jaar beleveren wij de professionele telers van hun aardbeiplantgoed. Wij verdelen zowel verse, als frigo aardbei planten.

Aardbeirassen

Juni dragende aardbeirassen

Dit zijn rassen die na een eerste bloeiperiode niet meer gaan bloeien. Je plukt hier gedurende een 8-tal weken aardbeien van, hierna is het gedaan en zullen deze aardbeiplanten geen aardbeien meer geven.

Doordragende aardbeirassen

Dit zijn rassen die niet stoppen met bloeien, deze rassen geven gedurende heel de zomer aardbeien. Dit komt in golven waarbij er heel veel geplukt zal worden gevolgd door een periode dat er minder zal geoogst worden.

Heeft u vragen of wilt u een bestelling plaatsen voor plantgoed kan u deze rechtstreeks doorgeven via mail: ann.pluym@schoubs.be

Verse aardbeiplanten

Dit zijn planten die in de maand augustus geplant worden om dan in het voorjaar te oogsten.  Deze planten moeten zo snel mogelijk na het rooien geplant worden.  Als men geen tunnels plaatst gaan alle planten van hetzelfde ras op ongeveer hetzelfde tijdstip in de oogst komen.
Om bij deze planten een oogstspreiding te creëren worden er tunnels geplaatst om de teelt te vervroegen. 

Frigo aardbeiplanten

Deze aardbei planten worden op -1.5°c bewaard in een koelcel. Deze aardbeiplanten zijn bevroren en kunnen gedurende het voorjaar op eender welk tijdstip worden geplant om zo meer oogstspreiding te krijgen. 

Frigo planten worden gerooid in de winter als ze in rust zijn. De groei en buiten temperatuur bepalen wanneer we in November/December kunnen beginnen met het inpakken van deze plant . De planten worden bij -1.5 C gekoeld opgeslagen totdat de planten in het voorjaar weer kunnen worden uitgeplant.

De frigo plant geeft hetzelfde jaar al vruchten. 

Sorteringen

Mogelijke planttypes voor de aanplant in augustus:

Verse plant

– Beschikbaar, Vanaf eind juli tot eind augustus

De vermeerderingsvelden voor verse planten worden in het voorjaar (voorjaarsteelt) aangelegd. De percelen worden met banenfolie afgedekt en enkele later nog met vliesdoek om zo vroeg mogelijk de eerste verse planten te kunnen leveren. De verse planten worden tot eind augustus gepland voor de productieteelt en tot en met september voor de vermeerdering.

Misted tips (potje)

– Beschikbaar vanaf eind Juli tot eind augustus

Misted tips worden op een containerveld in kleine trays opgekweekt. De tray worden begin juli gevuld met speciale potgrond die aangevuld wordt met Osmocote. Vervolgens worden de tray  aangeplant met stekplanten uit de eigen vermeerdering. De stekjes ontwikkelen zich snel en het kluitje is dan ook snel doorwortelt.. Dit goed doorwortelde kluitje zorgt ervoor dat de plant weinig stress kent en makkelijk weg groeit.

Frigo aardbei planten

– Verschillende sorteringen

  • Frigo 8-12             –> 9-12 mm , 600 planten per kist
  • Frigo 12-15          –> 12-15 mm, 400 planten per kist
  • Frigo A+               –> 15-18 mm 200 planten per kist
  • Frigo A++             –> 18-22 mm, 150 planten per kist
  • Frigo WB (A+++) –> 23+ mm, 80 planten per kist

Wachtbed

Wachtbedvelden worden vanaf eind juli geplant met stek en verse planten vanuit onze eigen vermeerdering. Met de juiste verzorging en normaal weer groeien de planten uit tot een sterke wachtbedplant. De planten worden gerooid in December wanneer ze volledig in rust zijn. Vervolgens worden ze gesorteerd in 3 sorteringen en gekoeld bij -1. 5 C.

– Verschillende sorteringen
Grove wachtbedplanten –> 23+mm, 80/100 planten per kist
Middel wachtbedplanten –> 18-23 mm, 120 planten per kist
Lichte wachtbedplanten –> 15-18 mm, 150 planten per kist

Tray plant

Tray-planten worden in plaats van in de volle grond op een containerveld in tray’s opgekweekt. De eerste tray’s worden begin juli gevuld met speciale potgrond die aangevuld wordt met Osmocote. Vervolgens worden de tray’s aangeplant met stekplanten uit de eigen vermeerdering. Dit stekplantje ontwikkeld zich in hoog tempo tot een grove plant met een sterk doorwortelt kluitje. De goedontwikkelde plant geeft een goede productie, groei en vruchtmaat en kost weinig energie.

Zoek je iets speciaal?

Scroll naar top